Natuurlijk Kollumeroord

Misschien wel het meest echte Festival Terrein van Trek:

 • FrieslandPop: Pop Up Muziekconcertjes op het hele 3 hectare tellende terrein
 • Cabaret is wél een combinatie met Buitensport
 • Foodtrucks voor de Lekkere Trek: een 5 tal Rollende keukens zullen de inwendige mens voorzien van duurzame, biologische en/of streekprodukten
  Tijdens het komende festival in het Lauwersmeergebied heeft de organisatie uitdrukkelijk oog voor duurzaam en lekker eten uit het Waddengebied.
  Een aantal foodtrucks verwent de bezoekers tijdens de lunch met eerlijk eten uit de regio. 

  Op de kleine foodcourt die a.s. zaterdag en zondag ingericht wordt aan de Slikweg in Kollumerpomp staat o.a. de eerste Friese foodtruck Lekkere Trek die streeketen en duurzaam eten combineert.Op het menu staat tijdens het festival Spinaziesoep met garnalen. De spinazie komt uit de koude kas van Jochum de Boer uit Kimswerd en de garnalen uit de Waddenzee. Het broodje hamburger Friesroodbont heeft uien van Bonneventura uit Ternaard en Tomatenketchup met duindoorns van Frytsjam uit Twijzel. Duindoorns groeien ook uitbundig in het Lauwersmeergebied.
  Volgens eigenaar en initiatiefnemer Herman van Vliet, achterkleinzoon van een visser uit Wierum, heeft het Waddengebied zo veel te bieden op het gebied van heerlijk en eerlijk eten. Momenteel wordt met financiele steun van o.a het Waddenfonds de eerste Citroen HY ter wereld electrisch aangedreven gemaakt. Met de wagen gaat een Friese ondernemer eten van het Wad naar de stad brengen.
  Het is daarom logisch dat de wagen van LekkereTrek bij trek Kollumeroord staat.
  Nog een extra buitenkasje is dat speciaal voor de klant van de foodtruck een premium koolzaadolie is gebottelt. De olie komt van Wilman uit Engwierum.
  Van dezelfde boerderij komen de Waldbeantjes in de vegetarisch ‘pie’die ook op de wagen verkrijgbaar is.
  We weten dat onze festivalgasten duurzaam eten uit de regio belangrijk vinden, daarom doen we ons best dat op een goede manier in te vullen, aldus Bianca een van de initiatiefnemers van Trek Lauwersoog

 1. Oesterzwambitterballen gekweekt op koffieprut?
 2. Lekkere Trek bus uit Leeuwarden
 3. Goede kipprodukten uit Meppel
 4. Barbecue Genot

Pop Up concert aan het eind van de steiger?

 

lekkere trek bus

lekkere trekbus 2

Het foodtruck idee vanuit Berlijn