B&B Uniazathe en de kerk in Ee

Een concert in de oude kerk op de terp van EE bestaande uit 3 stukken op elk hele uur!

De broed en pleisterplaats Ee herbergt het weekend van 28 en 29 maart aanstaande een tal van artiesten, op maar liefst twee locaties komen festivalgangers aan hun trekken. Zowel in de hal van de sfeervolle bed&breakfast Unia Zathe als in de oude kerk die bijna in de voortuin staat van de b&b. In de 200 jaar oude boerderij draagt Hinke Veenstra uit haar gedichten bundel voor, met een mengeling van poëzie. Haar debuut album komt uit op 18 april as. In de b&b is er ook gelegenheid om de inwendige trek te stillen. Erna Brouwer van kookstudio@home laat u tal van heerlijkheden proeven.

Op amper 100 meter staat de oude kerk waar tijdens een twee uur durende carrousel een 3 tal verschillende groepen/artiesten hun schitterende muzikale kunsten ten gehore brengen.

Elk tweede uur start er een concert uit 3 stukken: Op zaterdag en zondag vanaf 12 uur steeds carrousels van 3x driekwartier

*De start wordt gedaan door een houtblazerskwartet, bestaande uit muzikanten van Regionaal Concertorkest Wilskracht uit Amersfoort , zij spelen beroemde klassieke melodieën spelen stukken zoals onder andere Hongaarse Dansen van Brahms, Arlésiene Suite van Bizet en de champagnepolka uit de Fledermaus van Strauss. Allemaal lichte en vrolijke melodieën waarvan de titel u misschien niet meteen iets zegt, maar die waarschijnlijk een feest der herkenning zijn. Op zondag 29 maart spelen Annette Buurman en René Melisse een programma met duetten voor fluit en klarinet.

*Drie kwartier later volgt zangeres Klaske Ferweda met haar “Leafde foar muzyk”  ze neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen. Klaske is een zangeres die zowel de Country -als de Folk muziek een warm hart toedraagt. En is momenteel druk bezig met haar nieuwe cd met een grote variatie aan muziekstijlen, zowel Fries -als Engels-talig

*Daarna volgt het folkduo Megin’s Move van het zangduo Minke Soolsma en Lucia Hebers. Lucia Hebers speelt afwisselend op de basgitaar en op een percussie-drumset, al naar gelang de sfeer van het liedje. Ook zingt zij backing vocals, waardoor er een rijk palet van tonen ontstaat.. Belangrijke thema’s die zij in hun muziek aansnijden zijn de liefde en andere intermenselijke relaties. Minke Soolsma heeft inmiddels 7 solo-cd’s op haar naam gezet. Uit deze overvloed van liedjes maakte het folkduo een selectie die samen gespeeld optimaal tot hun recht zouden komen. Megin’s Move is op het punt gekomen dat het publiek haar gaat ontdekken. Men zal verrast worden door de unieke sound en hoe het duo de luisterliedjes smaakvol invult.

De entree van deze pleisterplaats loopt via de hal van de B&B Uniazathe:
Op 28 en 29 maart zal Hinke Feenstra een paar van haar gedichten voorlezen in de B&B Unia Zathe in Ee. Hinke Feenstra is een Friestalige dichteres. Het keerpunt voor haar om in het fries te schrijven kwam in 2007. Zij werd door haar zoon gevraagd om een bijdrage te leveren voor een herdenkingsconcert, dit in de vorm van een gedicht. Het concert was voor haar in 2002 overleden vader. Wat ze alleen niet wist was dat de bijdrage Friestalig moest zijn. Ze heeft toen gedichten die ze al had geschreven omgezet in het Fries. Vanaf toen was voor haar de Friese schrijftoon gezet. Ze zal haar eerste Gedichten bundel: Lang Om Let, op 18 April tentoonstellen in “Ons Huis” In Beesterzwaag.

Uniazathe  

boerderij

houtblazers hinke feenstra